Продукти: (за 4 порции)
• 12 сухи или замразени червени чушки
• 8 глави лук
• 5 с. л. олио
• 1 к. ч. ориз
• 4 с. л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме до златисто в 2/3 от олиото. Поръсваме с част от брашното, посоляваме, добавяме ориза и объркваме сместа върху огъня.
Предварително сме подготвили сухите чушки за пълнене, като сме ги заляли с вряла вода и оставили да киснат 3-4 минути. (Ако са замразени, оставяме ги да се размразят.)
Като омекнат, почистваме семките им. Напълваме ги със сместа и ги топваме откъм широката част в брашното и ги подреждаме в тавичка.
Заливаме с топла вода и останалата мазнина и ги печем в слаба фурна до готовност. Поднасяме чушките студени, поръсени с магданоз.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...