Кулинарни рецепти » Пълнени пиперки с царевица

 Пълнени пиперки с царевица

Продукти: (за 4 порции)

• 8 пиперки
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 250 г царевично брашно
• 1 ч.ч. сварени царевични зърна
• 100 г сирене
• 1 пакетче краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме пиперките.

Смесваме половината разтопено масло с прясното мляко и слагаме сместа да заври на огъня. Малко по малко, като бъркаме непрекъснато, прибавяме царевичното брашно, докато се получи добре сварена гъста каша (която като изстине, става гъста като качамак). Посоляваме.

Сваряваме царевичните зърна и натрошеното сирене, прибавяме ги към царевичната каша и с тази смес напълваме пиперките. Слагаме в отворите по малко от останалото масло, нареждаме чушките в тавичка и печем 5-10 минути при температура 250°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало