Продукти: (за 4 порции)
• 500 г спанак
• 1 ч.ч. ориз
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. галета
• 3 с.л. краве масло
• 4 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в прясното мляко и го оставяме да изстине.
Попарваме спанака в кипяща вода и отцеждаме. Нарязваме го на ситно и го запържваме в сгорещеното масло. Прибавяме галетата и посоляваме.
Разбъркваме ориза с разбитите яйца и в намаслена тавичка разстиламе пласт спанак, пласт ориз, отново спанак и отново ориз. Завършваме с пласт от спанак, слагаме тук там парченца масло и запичаме в умерена фурна. Поръсваме готовото суфле с черен пипер.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...