Продукти: (за 4 порции)
• 500 г спанак
• 1 ч.ч. ориз
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. галета
• 3 с.л. краве масло
• 4 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в прясното мляко и го оставяме да изстине.
Попарваме спанака в кипяща вода и отцеждаме. Нарязваме го на ситно и го запържваме в сгорещеното масло. Прибавяме галетата и посоляваме.
Разбъркваме ориза с разбитите яйца и в намаслена тавичка разстиламе пласт спанак, пласт ориз, отново спанак и отново ориз. Завършваме с пласт от спанак, слагаме тук там парченца масло и запичаме в умерена фурна. Поръсваме готовото суфле с черен пипер.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...