Кулинарни рецепти » Зеленчуково квише

 Зеленчуково квише

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г брашно
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1 яйце
• 100 г краве масло
• 1 по-голям патладжан
• 2 тиквички
• 4 домата
• 4 с.л. олио
• 250 г кашкавал
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Замесваме тесто от брашното, бакпулвера, 1 щипка сол, омекналото масло и яйцето. Завиваме го с фолио и го оставяме на хладно 30 мин.

Нарязваме патладжана на филийки, посоляваме и оставяме да се отцеди. В кръгла тавичка сипваме половината олио, подреждаме филийките патладжан, напръскваме с останалото олио и печем във фурна загрята до 200°С 20 мин само на горен реотан. Изваждаме патладжаните, а тавичката охлаждаме.

Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме на филийки. Остъргваме тиквичките и ги нарязваме на филийки с дебелина 1 см.

Разточваме тестото на кръгла кора и застиламе дъното и борда на тавичката. Надупчваме тестото с вилица и печем кората 10 мин в умерена фурна.

Вадим тавата от фурната и нареждаме зеленчуците, като застъпваме леко кръгчетата едно с друго. Отгоре покриваме с тънки резенчета кашкавал и отново печем 30 мин в умерена фурна. Малко преди да извадим квишето от фурната наръсваме зелените подправки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало