Кулинарни рецепти » Гювеч от тиквички

 Гювеч от тиквички

Продукти:

• 800 г тиквички
• 4 с.л. олио
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. наситнен магданоз
• 1 с.л. наситнен копър
• сол

Начин на приготвяне:

Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги изпържваме в 3 с.л. олио. Щом омекнат, посоляваме и оставяме да изстинат.

После прибавяме натрошеното сирене, разбитите яйца, млякото и ситно нарязаните магданоз и копър. Опитваме на сол, разбъркваме добре и изсипваме сместа в глинен гювеч, намазан с останалото олио.

Печем в умерена фурна, докато ястието се зачерви отгоре.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало