Продукти:
• 1 глава целина
• 100 г синьо сирене
• 100 г счукани орехи
• 1 с.л. коняк
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Настъргваме целината и я смесваме с орехите. Държим на хладно място до сервирането.
В дълбок съд намачкваме с вилица сиренето и го разбиваме с коняка. Поръсваме със сол и черен пипер, подправяме с олио и оцет на вкус.
В момента на поднасянето изсипваме соса върху салатата и разбъркаваме.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...