Продукти:
• 400 г дребни макарони
• 100 г черни маслини
• 100 г зелени маслини
• 100 г пушен салам
• 1 малка глава червен лук
• 250 г моцарела
• 1/2 к.ч. зехтин
• 1 к.ч. винен оцет
• 1-2 скилидки чесън
• риган, босилек
• розмарин, магданоз
• черен пипер, сол
• настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в голямо количество подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме салама и лука на тънки ивички и ги смесваме с маслините (без костилки), наситнения чесън и моцарелата, нарязана на кубчета. Прибавяме към макароните, поръсваме със ситно нарязаните зелении и подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Заливаме със смес от зехтина и оцета, разбъркваме и подреждаме салатата в голяма чиния за сервиране. Поръсваме с настърган пармезан и поднасяме веднага.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...