Продукти:
• 400 г сварен зрял фасул
• 400 г броколи
• 2 стръка целина (без листата)
• 2-3 стръка зелен лук
• 1 скилидка чесън
• 1 к.ч. зехтин
• 1 к.ч. оцет
• 1-2 щипки захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и стръковете целина на малки парченца и ги смесваме с отцедения фасул и накъсаното броколи.
Отделно смесваме оцета и зехтина със захарта и счукания чесън. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбиваме много добре.
Заливаме салатата с тази смес, разбъркваме внимателно и разпределяме в чиниите за сервиране.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...