Продукти:
• 400 г сварен зрял фасул
• 400 г броколи
• 2 стръка целина (без листата)
• 2-3 стръка зелен лук
• 1 скилидка чесън
• 1 к.ч. зехтин
• 1 к.ч. оцет
• 1-2 щипки захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и стръковете целина на малки парченца и ги смесваме с отцедения фасул и накъсаното броколи.
Отделно смесваме оцета и зехтина със захарта и счукания чесън. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбиваме много добре.
Заливаме салатата с тази смес, разбъркваме внимателно и разпределяме в чиниите за сервиране.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...