Кулинарни рецепти » Агнешко филе със сос от горчица

 Агнешко филе със сос от горчица

Продукти:

• 500 г обезкостено агнешко месо
• 1 с.л. горчица
• 1 с.л. брашно
• 1 кубче бульон
• черен пипер, сол
• масло за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции, посоляваме и поръсваме със смлян черен пипер. Леко запържваме в масло, а след това поставяме в намаслена тавичка и печем във фурната. Изваждаме и покриваме с фолио, за да запазим топло месото.

Разбъркваме мазнината от пърженето с малко бульон, брашното и сол на вкус. Прибавяме 1 с.л. горчица и 1 щипка черен пипер. Разбъркваме добре соса.

Поднасяме агнешките филета, залети със соса и поставени върху "канапе" от препечени или препържени филийки бял хляб без кората.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало