Продукти:
• 1 кг обезкостено телешко месо
• 2 глави лук
• 2-3 домата
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, естрагон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го слагаме в глинено гърне заедно с обелените и настъргани домати. Сипваме мазнината, посоляваме и поръсваме с черния и червения пипер, както и с наситнени магданоз и естрагон.
Разбъркваме, наливаме топла вода, която да покрие продуктите, захлупваме и замазваме капака с тесто. Слагаме гърнето в студена фурна, загряваме постепенно и печем около 2 часа.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...