Продукти: (за 4 порции)
• 4 свински котлета
• 500 г домати
• 4 филийки пушено сирене
• 4 блокчета топено сирене
• 2 с.л. течна сметана
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 50 мл олио
• 1 ч.л.смлян чесън
• 1 ч.л. смлян кориандър
• 1 ч.л. сушен риган
• 1 к.л. ким
• 3-4 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме месото, начукваме го леко и го запържваме от двете страни в сгорещеното олио. Подправяме котлетите с черен пипер и сол на вкус.
Смесваме обелените и настъргани домати с нарязаните маслини, 2 скилидки счукан чесън и подправките. Разтопяваме сирената на водна баня, прибавяме останалия счукан чесън и сметаната и бъркаме, докато получим хомогенна смес.
В пръстен сът сипваме 4-5 с.л. от доматения сос, нареджаме отгоре котлетите и заливаме с останалия сос. Поръсваме виното и олиото, покриваме с алуминиево фолио и печем 30 мин в гореща фурна.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...