Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 заек
• 1 ч.ч. оцет
• 100 г пушена сланина
• 3-4 с.л. мазнина
• 3 глави лук
• 1 с.л. брашно
• половин лимон
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Избираме по-млад заек, изчистваме го, посоляваме го и го оставяме да кисне 1 нощ в смес от равни части вода и оцет. След това го измиваме добре от маринатата и го шпиковаме с пушената сланина.
Отделно в загрятата мазнина запържваме до златисто ситно нарязания лук. Изсипваме лука в тавичка, отгоре слагаме заека, заливаме с 300 мл гореща вода, прибавяме сол, черен пипер, дафиновия лист и настърганата лимонена кора. Печем в умерена фурна.
След като омекне месото, прибавяме сос, приготвен от брашното и лимоновия сок. Печем още 30 мин и изваждаме заека от фурната.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...