Кулинарни рецепти » Заек в пикантен сос

 Заек в пикантен сос
(Унгария)

Продукти: (за 4 порции)

• задната половина на 1 заек
• 30 г мас
• 30 г сланина
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• 3 с.л. брашно
• 1-2 с.л. захар
• сол

За маринатата:

• 300 мл червено вино
• сокът от половин лимон
• 1 дафинов лист
• 1 морков (нарязан на кръгчета)
• 8-10 зрънца черен пипер
• 1 щипка захар
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме заека и го слагаме за 1 нощ в марината, приготвена от изброените продукти.

На другия ден го измиваме, натриваме със сол, шпековаме със сланината и го слагаме в тавичка със сгорещена мас. Наливаме малко от маринатата и печем в умерена фурна, като по време на печенето поливаме заека със сос и марината.

Когато месото е почти омекнало сипваме разбитата с брашното сметана и допичаме.

Изваждаме готовия заек, а към соса добавяме остатъка от маринатата. Сипваме също така карамелизираната захар, варим още 5-6 мин и пресоваме готовия сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало