Продукти:
• 500 г свинска кайма
• 200 г маслини
• 50 г галета
• 100 г кашкавал
• 1 картоф
• 2 яйца
• 1-2 с.л. олио,
• орехови и бадемови ядки
• къри, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофа. Слагаме каймата в дълбок съд и подправяме с кърито, счуканите препечени ядки черния пипер и сол. Слагаме и намачкания картоф.
Прибавяме яйцата, галетата, почистените от костилките маслини и объркваме добре. Настъргваме кашкавала, оформяме кюфтета, които овалваме в кашкавала и нареждаме в намаслена тавичка. Изпичаме до готовност.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...