Продукти:
• 500 г свинска кайма
• 200 г маслини
• 50 г галета
• 100 г кашкавал
• 1 картоф
• 2 яйца
• 1-2 с.л. олио,
• орехови и бадемови ядки
• къри, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофа. Слагаме каймата в дълбок съд и подправяме с кърито, счуканите препечени ядки черния пипер и сол. Слагаме и намачкания картоф.
Прибавяме яйцата, галетата, почистените от костилките маслини и объркваме добре. Настъргваме кашкавала, оформяме кюфтета, които овалваме в кашкавала и нареждаме в намаслена тавичка. Изпичаме до готовност.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...