Кулинарни рецепти » Свински пържоли с бяло вино

 Свински пържоли с бяло вино

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг свински пържоли
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 2 моркова
• половин глава целина
• 6-7 скилидки чесън
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 домата
• половин лимон
• сол

Начин на приготвяне:

Начукваме пържолите, посоляваме ги, поръсваме ги с черния пипер и ги изпържваме от двете страни в силно загрята мазнина.

Прехвърляме ги в тавичка, а в мазнината последователно задушаваме и прехвърляме в тавичката ситно нарязания лук, нарязаните на малки кубчета моркови и целина и ситно скълцания чесън.

Наливаме виното и върху всяка пържола слагаме резенчета от доматите и лимона. Печем само 15 мин в силна фурна и поднасяме пържолите топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало