Прoдукти:
• 800 г агнешки котлети
• 1 и 1/2 ч.ч. ориз
• 2 връзки зелен лук
• масло
• олио
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме агнешките котлети с дебелина 1,5 см. Начукваме ги, натриваме с черен пипер и сол и оставяме да престоят 2 часа.
Почистения и измит ориз изпържваме в масло заедно с 2 връзки ситно нарязан пресен лук.
В тавичка нареждаме ред от агнешките котлети, върху тях ориз и пак котлети. Заливаме с вода и олио и печем в силна фурна.
Готовото ястие нарязваме с остър нож на парчета и поднасяме с гарнитура.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...