Прoдукти:
• 800 г агнешки котлети
• 1 и 1/2 ч.ч. ориз
• 2 връзки зелен лук
• масло
• олио
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме агнешките котлети с дебелина 1,5 см. Начукваме ги, натриваме с черен пипер и сол и оставяме да престоят 2 часа.
Почистения и измит ориз изпържваме в масло заедно с 2 връзки ситно нарязан пресен лук.
В тавичка нареждаме ред от агнешките котлети, върху тях ориз и пак котлети. Заливаме с вода и олио и печем в силна фурна.
Готовото ястие нарязваме с остър нож на парчета и поднасяме с гарнитура.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...