Кулинарни рецепти » Коледни телешки рулади

 Коледни телешки рулади
(Франция)

Продукти:

• 500 г цяло парче телешко месо
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 сурово яйце
• 3 глави лук
• 3-4 моркова
• 200 г зелен фасул
• 100 г натрошена среда от хляб
• 100 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 к.ч. ситно нарязани зелени подправки (магданоз, копър, мащерка)
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме сварените яйца и ги прекарваме през месомелачка заедно с хляба и 2 глави лук. Поръсваме със зелените подправки, черен пипер и сол, прибавяме суровото яйце и разбъркваме много добре.

Разстиламе месото на правоъгълник и леко го начукваме, за да се изравни. Разпределяме приготвената плънка по дължината му и навиваме месото на руло. Зашиваме го с домакински конец.

Нарязваме останалия лук и морковите на ситно и леко ги запържваме в смес от олиото и половината от маслото. Прибавяме рулото и го запържваме от всички страни. После наливаме виното и 1 ч.ч. топла вода и печем 45 мин в слаба фурна.

Попарваме зеления фасул 5-6 мин във вряща подсолена вода. Отцеждаме и го запържваме в останалото масло. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Нарязваме изстиналото руло на филийки и го поднасяме, гарнирано със зеления фасул.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало