Продукти:
• 500 г готово тесто за бял хляб
• 300 г кайма /смес/
• 50 г пушени гърди
• 1 яйце
• 1 малка глава лук
• 2-3 с.л. галета
• 1-2 с.л. свинска мас /или олио/
• кимион, бахар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме каймата през месомелачка заедно с пушените гърди и лука. Омесваме сместа заедно с подправките и сол на вкус.
Върху набрашнена повърхност разточваме тестото на възможно по-тънка кора. Намазваме кората с яйцето, което сме разбили с малко вода и 1 щипка сол. Поръсваме с галетата.
В предния край на кората по дължина разтиламе плънката. Навиваме от кората руло, което навиваме като охлюв и слагаме в намаслена тавичка.
Поръсваме с разтопената мазнина и печем в силна фурна, докато се зачерви. Тогава поръсваме с малко вода и допичаме още 5-6 мин.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...