Кулинарни рецепти » Ябълково-чеснова салата

 Ябълково-чеснова салата

Продукти:

• 1 главичка чесън
• 2-3 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. орехово олио
• 3-4 по-кисели ябълки
• 3 с.л. трапезна майонеза
• 2 ч.л. дижонска горчица
• прясно смлян черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистените ябълки нарязваме с кората на тънки ивички.

Бланшираме гъбите 3-4 мин в кипяща подсолена вода. Изсипваме ги върху ябълките.

Счукваме чесъна с малко сол, объркваме го с горчицата, наливаме оцета и зехтина, посоляваме със сол и черен пипер. Заливаме салатата и сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало