Кулинарни рецепти » Гювеч от цели лукчета

 Гювеч от цели лукчета

Продукти:

• 1 кг дребни лукчета (арпаджик)
• 1 к.ч. ориз
• 2 домата
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме лукчетата. Сипваме ги в глинен гювеч и ги заливаме с мазнината. Посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер. Наливаме 1-2 к.ч. гореща вода и запичаме в умерена фурна.

След десетина минути прибавяме ориза и нарязаните домати. Продължаваме да печем, докато омекне оризът.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало