Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг спанак
• 2 с.л. брашно
• 2-3 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 жълтъка
• 1 с.л. лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Бланшираме спанака 5 мин във вряща подсолена вода и го отцеждаме.
От маслото и брашното правим светла запръжка, която разреждаме с хладкото прясно мляко. Като поизстине, прибавяме един по един жълтъците, подправяме със сол, лимонов сок и черен пипер.
Сипваме спанака в тази смес и разбъркваме. Прехвърляме в намаслена тавичка и запичаме.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...