Кулинарни рецепти » Гювеч със сушени гъби

 Гювеч със сушени гъби

Продукти:

• 100 г сушени гъби
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 3-4 картофа
• 1 суха червена чушка
• 2 с.л. ориз
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.л. стрит девисил
• 1 ч.л. стрит джоджен
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, нарязваме ги на филийки и ги задушаваме в малко вода, докато поомекнат. Нарязваме лука на дребни кубчета, а морковите нарязваме на колелца.

Попарваме гъбите с вряла вода и ги варим, докато омекнат. После отцеждаме и ги сипваме в глинен гювеч. Прибавяме картофите, морковите, лука и ориза. Слагаме попарената чушка и поръсваме с девесил и джоджен.

Посоляваме на вкус, наливаме топла вода, която да покрие продуктите и разбъркваме. Печем гювеча в умерено загрята фурна, като от време на време разбъркваме.

Автор: Гергана Дончева

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало