Кулинарни рецепти » Мусака от зелен фасул и патладжани

 Мусака от зелен фасул и патладжани

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг зелен фасул
• 1 глава лук
• 2-3 патладжана
• 1-2 червени домата
• 1 к.ч. доматен сок
• 1 к.ч. олио
• 1 връзка магданоз

За заливката:

• 1 ч.ч. прясно мляко и 2 яйца
или
• 2 с.л. препържено в масло брашно и 2 ч.ч. прясно мляко.

Начин на приготвяне:

Нарязваме изчистения и измит зелен фасул и го сваряваме в малко вода заедно с нарязаните на дребно лук и домати. Нарязваме патладжана на филийки фи го изпържваме в сгорещената мазнина.

В тавичка редим ред патладжани, ред зелен фасул. Заливаме с доматения сок, смесен с останалата от пърженето на патладжаните мазнина. Наръсваме с магданоз и печем във фурната.

Когато водата се изпари, приготвяме заливката от разбитите в млякото яйца (или от изпържено в масло брашно и мляко), сипваме я върху мусаката и допичаме във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало