Продукти:
• 2 ч.ч. леща
• 2 глави лук (2 връзки зелен лук)
• 1 с.л. олио
• 1 морков
• 5-6 скилидки чесън
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 с.л. брашно
• 150 г едро настърган кашкавал
• 1 ч.л. стрита чубрица
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме лещата заедно с нарязания ситно лук, нарязания на колелца морков, олиото, скилидките чесън и сол на вкус. Сварената леща отцеждаме и изсипваме в тавичка.
Всички останали продукти разбъркваме - кисело мляко, брашно, кашкавал, чубрица, черен пипер, и заливаме лещата в тавичка. Печем огретена, докато заливката се запече.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...