Продукти: (за 4-5 порции)
• 800 г пресни картофи
• 2 връзки зелен лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 домат
• 2 с.л. краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на едри парчета и ги сваряваме в малко вода.
Нарязваме лука на ситно и в отделен съд го задушаваме с олиото. Прибавяме препеченото брашно и обеления и настърган домат. Задушаваме още 2-3 мин и изсипваме доматите при картофите. Посоляваме и разбъркваме много добре.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и разпръскваме отгоре парченца масло. Печем в умерена фурна, докато картофите станат златисто-кафяви.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...