Кулинарни рецепти » Чушки пълнени със зеле

 Чушки пълнени със зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 8 по-едри чушки
• половин зелка
• 1 глава лук
• 2 с.л. ориз
• 4-5 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• листа от целина
• копър, джооджен, сол

Начин на приготвяне:

Първо запържваме ситно нарязания лук, после - ситно нарязаното зеле. Прибавяме ориза и наливаме 1 к.ч. вода. Слагаме ситно нарязаните поправки - копър, листа от целина и джоджен. Посоляваме и с тази плънка пълним чушките.

Печем в умерена фурна. Почти опечени ги заливаме с обелените и настъргани домати, към които сме прибавили ситно нарязания магданоз и сол на вкус. Допичаме още 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало