Кулинарни рецепти » Листа от глухарче с ориз

 Листа от глухарче с ориз
(Сърбия)

Продукти:

• 500 г млади и свежи листа от глухарче
• 2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 2-3 с.л. зехтин
• 2-3 скилидки чесън
• 1 к.ч. доматен сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим листата десетина минути на тих огън, след което отцеждаме, но запазваме отварата.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в зехтина. Щом стане прозрачен, добавяме ориза, разбъркваме и сипваме по малко от заделената отвара. Когато оризът поеме течността, отстраняваме от огъня и прибавяме счукания чесън и ситно нарязаните листа.

Подправяме с черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и прехвърляме сместа в тавичка. Наливаме доматения сок и останалата отвара, така че течността да покрие ориза. (Ако е необходимо, доливаме малко вода.) Печем 20 мин при температура 180°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало