Продукти:
• 500 г млади и свежи листа от глухарче
• 2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 2-3 с.л. зехтин
• 2-3 скилидки чесън
• 1 к.ч. доматен сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим листата десетина минути на тих огън, след което отцеждаме, но запазваме отварата.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в зехтина. Щом стане прозрачен, добавяме ориза, разбъркваме и сипваме по малко от заделената отвара. Когато оризът поеме течността, отстраняваме от огъня и прибавяме счукания чесън и ситно нарязаните листа.
Подправяме с черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и прехвърляме сместа в тавичка. Наливаме доматения сок и останалата отвара, така че течността да покрие ориза. (Ако е необходимо, доливаме малко вода.) Печем 20 мин при температура 180°С.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...