Кулинарни рецепти » Варено пиле с гъбен сос

 Варено пиле с гъбен сос

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 пиле
• 1 морков
• 1 парче целина
• 6-7 гъби
• 1 глава лук
• 15-20 зърна черен пипер
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. краве масло
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• сол

Начин на приготвяне:

Избираме по-тлъстичко пиле. Нарязваме го на порции, заливаме със студена вода и слагаме да се вари. Щом заври водата, прибавяме моркова, целината, гъбите, лука, зърната черен пипер и сол на вкус. Изваждаме месото, когато се свари, и прецеждаме бульона.

Запържваме брашното в сгорещеното масло. Разреждаме го с виното и част от бульона и прибавяме сварените гъби, които сме нарязали на ситно. Оставяме соса да ври 5-6 мин на умерен огън и заливаме с него месото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало