Кулинарни рецепти » Пиле, пълнено с гъби

 Пиле, пълнено с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле с дреболиите
• 150 г гъби
• 1 глава лук
• 60 г краве масло
• 3 картофа
• 2 чушки
• 1 к.ч. бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Натриваме пилето с черен пипер и сол и оставяме да престои.

В половината от маслото запържваме ситно нарязания, прибавяме нарязаните гъби и също ги позапържваме. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и пълним пилето с тази смес.

Зашиваме отвора и изпържваме пилето от всички страни в останалото масло. Наливаме топла вода и задушаваме на умерен огън.

След 15 мин прибавяме нарязаните чушки и картофи и дреболиите, наливаме виното, подправяме с черен пипер и сол и продължаваме да задушаваме до омекване на продуктите, като при задушаването периодично обливаме пилето със соса и доливаме топла вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало