Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 к.ч. олио
• 2-3 домата
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 1 ч.л. черен пипер
• счукан кимион, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пилето, натриваме го отвътре и отвън с черен пипер и цяло го изпържваме от всички страни в сгорещената мазнина.
Щом пилето започне да омеква, сипваме обелените и настъргани домати, захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато пилето омекне напълно. Накрая поръсваме със счукан кимион и ситно нарязан копър.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...