Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 к.ч. олио
• 2-3 домата
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 1 ч.л. черен пипер
• счукан кимион, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пилето, натриваме го отвътре и отвън с черен пипер и цяло го изпържваме от всички страни в сгорещената мазнина.
Щом пилето започне да омеква, сипваме обелените и настъргани домати, захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато пилето омекне напълно. Накрая поръсваме със счукан кимион и ситно нарязан копър.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...