Кулинарни рецепти » Пиле паприкаш

 Пиле паприкаш

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 2 глави лук
• 2 домата
• 2 чушки
• 1 с.л. брашно
• 3-4 с.л. олио
• черен и червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на парчета. Запържваме ситно нарязания лук и прибавяме към него парчетата месо, които също позапържваме.

Слагаме размитото с малко вода брашно и червен пипер, заливаме с 1 ч.ч. гореща вода. Прибавяме нарязаните на парченца чушки и домати. Посоляваме, поръсваме със ситно нарязан магданоз и с черен пипер и варим, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало