Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1,5 к.ч. олио
• 7-8 домата
• половин глава чесън
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които изпържваме в сгорещеното олио от всички страни до розово. Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме обелените и настъргани домати.
Когато сосът се сгъсти, сипваме ситно нарязания чесън, връщаме месото, поръсваме с наситнен магданоз, посоляваме, захлупваме и задушаваме 10-15 мин.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....