Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1,5 к.ч. олио
• 7-8 домата
• половин глава чесън
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които изпържваме в сгорещеното олио от всички страни до розово. Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме обелените и настъргани домати.
Когато сосът се сгъсти, сипваме ситно нарязания чесън, връщаме месото, поръсваме с наситнен магданоз, посоляваме, захлупваме и задушаваме 10-15 мин.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...