Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1,5 к.ч. олио
• 7-8 домата
• половин глава чесън
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които изпържваме в сгорещеното олио от всички страни до розово. Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме обелените и настъргани домати.
Когато сосът се сгъсти, сипваме ситно нарязания чесън, връщаме месото, поръсваме с наситнен магданоз, посоляваме, захлупваме и задушаваме 10-15 мин.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...