Кулинарни рецепти » Пиле като дивеч

 Пиле като дивеч

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 100 г сланина
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

За маринатата:

• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 парче пащърнак
• 1 корен от магданоз
• 1 глава лук
• 2 зърна бахар
• 2 дафинови листа
• 7-8 зърна черен пипер
• 2 ч.ч. вода
• 2 ч.ч. оцет

Начин на приготвяне:

Смесваме продуктите за маринатата, кипваме ги и варим 10 мин, след което я оставяме да изстине. Накисваме пилето в маринатата за 1 денонощие. Изваждаме го, отцеждаме, подсушаваме, посоляваме, поръсваме с черен пипер, покриваме с резени сланина, които привързваме с конец.

Пържим пилето от всички страни в голямо количество вряща мазнина. Заливаме с 1-2 к.ч. топла вода, захлупваме съда и задушаваме до омекване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало