Кулинарни рецепти » Лютица

 Лютица

Продукти:

• 6-8 печени и белени чушки
• 1 печена люта чушка
• 1/2 кофичка изцедено овче кисело мляко
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 1 к.ч. прясно мляко
• 3 твърдо сварени яйца
• 5-6 скилидки чесън
• 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Изпечените и обелени чушки нарязваме на малки парченца, прибавяме киселото и прясното мляко, сиренето, нарязаните на ситно или настъргани на едро ренде яйца, счукания чесън, олиото и нарязаната на ситно печена лютива чушка. Разбъркваме и сервираме.

Автор: Стоянка Йорданова

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало