Кулинарни рецепти » Яребици с гъби

 Яребици с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 2 яребици
• 200 г гъби
• 1 к.ч. червено вино
• 40 г свинска мас
• 40 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме яребиците, поръсваме леко с брашно, пускаме ги в сгорещената мас, наливаме малко топла вода и печем до омекване.

В сгорещеното масло запържваме нарязаните гъби. Прибавяме яребиците, наливаме виното и задушаваме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало