Кулинарни рецепти » Корсиканско пиле

 Корсиканско пиле

Продукти:

• 1 пиле
• 120 г сланина
• 150 г гъби
• 200 г маслини
• 4 домата
• 5 картофа
• 1 к.ч. коняк
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме пилето и го нарязваме на порции.

Запържваме сланината, нарязана на парченца, и щом си пусне мазнината, нарязаните гъби и маслини. Запържваме ги и прибавяме картофите и доматите, нарязани на филийки.

Когато се позапържат и те, слагаме месото, заливаме с коняка и наливаме топла вода, която да покрие продуктите и варим на умерен огън до готовност. Накрая подправяме с черен пипер и сол на вкус и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало