Продукти:
• 1 пиле
• 120 г сланина
• 150 г гъби
• 200 г маслини
• 4 домата
• 5 картофа
• 1 к.ч. коняк
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пилето и го нарязваме на порции.
Запържваме сланината, нарязана на парченца, и щом си пусне мазнината, нарязаните гъби и маслини. Запържваме ги и прибавяме картофите и доматите, нарязани на филийки.
Когато се позапържат и те, слагаме месото, заливаме с коняка и наливаме топла вода, която да покрие продуктите и варим на умерен огън до готовност. Накрая подправяме с черен пипер и сол на вкус и поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...