Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 кг месо от гъска
• 60 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 кг кисели краставички
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции, които запържваме в отворена тенджера под налягане. Прибавяме ситно нарязания лук и също леко го запържваме. Поръсваме с брашното и разбъркваме. Наливаме размитото в 1 ч.ч. вода доматено пюре, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и задушаваме 25 мин, след което отваряме, прибавяме краставичките, нарязани на кубчета и отново затваряме тенджерата. Варим още 5 мин, след като започне да съска.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...