Кулинарни рецепти » Печени гълъби с грах

 Печени гълъби с грах
/Италия/

Продукти: (за 4 порции)

• 4 гълъба
• 1 с.л. олио
• 40 г краве масло
• 50 г сланина
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 1 ч.ч. пилешки бульон
• 600 г замразен грах
• 8 малки морковчета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме маслото заедно с олиото и запържваме ситно нарязания лук, докато пожълтее. Прибавяме нарязаната на ивички сланина и гълъбите. Изпържваме птиците от всички страни. Наливаме виното и варим 2 мин.

Прибавяме бульона, подправките и сол на вкус, захлупваме с плътно прилягащ похлупак и задушаваме на тих огън. Когато гълъбите са почти готови, прибавяме морковчетата и граха и задушаваме, докато омекнат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало