Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 5 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. брашно
• 2-3 глави лук
• 2-3 с.л. олио
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на парчета, които пържим в олиото, докато се зачервят отвсякъде. Прибавяме нарязания на ситно лук и пържим докато омекне.
Поръсваме брашното и оставяме да се позапържи. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и заливаме с виното, разредено с малко гореща вода. Задушаваме на тих огън.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...