Кулинарни рецепти » Пиле с вино

 Пиле с вино

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 5 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. брашно
• 2-3 глави лук
• 2-3 с.л. олио
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на парчета, които пържим в олиото, докато се зачервят отвсякъде. Прибавяме нарязания на ситно лук и пържим докато омекне.

Поръсваме брашното и оставяме да се позапържи. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и заливаме с виното, разредено с малко гореща вода. Задушаваме на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало