Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пиле
• 500 г домати
• 1 к.ч. олио
• 1 глава чесън
• 1 люта чушка
• 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции. Посоляваме и поръсваме с лимонов сок и черен пипер. Оставяме месото да престои 2 часа в хладилник, след което го изпържваме в сгорещена мазнина до порозовяване.
В същата мазнина задушаваме обелените и настъргани на едро ренде домати, като накрая прибавяме обелените и счукани скилидки чесън, ситно нарязан магданоз и лютата чушка.
Връщаме в соса изпържените пилешки порции и варим още 4-5 мин. Накрая поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...