Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 к.ч. олио
• 4-5 глави лук
• 1 с.л. брашно
• червен пипер
• 10 зърна черен пипер
• 10 главички чесън
• 1/2 буркан стерилизирани домати
• 1 к.ч. бяло вино
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на парчета и посоляваме.
В мазнината запържваме до златисто ситно нарязания лук. Прибавяме брашното, чесъна, черния и червения пипер. Сипваме обелените и ситно нарязани домати, заливаме с 1 ч.ч. вода и виното.
Нареждаме в тенджера парчетата месо, изсипваме въру тях запръжката и похлупваме добре. Задушаваме бавно, докато се свари месото.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...