Кулинарни рецепти » Задушени яребици с кисело зеле

 Задушени яребици с кисело зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 2 яребици
• 200-300 г сланина
• 1 кисела зелка
• 1/2 ч.ч. мас
• 150 г ловджийска наденица
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме яребиците и ги поръсваме с черен пипер. Нарязваме сланината на тънки листа и в тях увиваме птиците /поотделно/. В тенджера ги запържваме от всички страни до зачервяване. След това наливаме малко вода, захлупваме тенджерата и задушаваме, докато птиците омекнат.

Нарязваме зелката, прибавяме маста, наливаме малко зелев сок и варим, докато омекне. След това прибавяме нарязаната наденица и задушаваме на тих огън. 15 мин преди да отстраним от огъня, прибавяме яребиците заедно със соса, в който сме ги задушавали.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало