Кулинарни рецепти » Задушена патица

 Задушена патица
/Румъния/

Продукти: (за 6-8 порции)

• 1 патица
• 2 с.л. гъша мас или зехтин
• 2-3 глави лук
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. брашно
• 2 скилидки чесън
• 7-8 зърна черен пипер
• 150 мл бульон
• 1 дафинов лист
• винен оцет, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме нарязаната на порции патица в сгорещената мазнина. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме нарязания на парченца лук. Прибавяме брашното и също го позапържваме.

Заливаме с бульона и прибавяме размитото доматено пюре, счукания чесън и подправките. Посоляваме и връщаме порциите месо.

Похлупваме и задушаваме, докато месото омекне. Четвърт час преди да отстраним от огъня подкиселяваме соса с винен оцет.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало