Продукти: (за 4 порции)
• 4 филийки сирене
• 40 г краве масло
• 4 добре узрели домата
• 1 червена чушка
• 1 глава лук
• 4 яйца
• суха чубрица, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно, а чушките къси и тънки ивички. Обелваме доматите и ги нарязваме на малки парченца.
В 4 гювечета, разпределяме нарязаните продукти, слагаме по 1 филийка сирене и малко масло, захлупваме и печем в силна фурна.
Накрая чукваме във всяко гювече по 1 яйце, поръсваме наситнен магданоз и допичаме, докато яйцата се забулят.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...