Продукти:
• 300 г чирози
• 1 с.л. олио
• 5 скилидки чесън
• 1 с.л. оцет, копър
Начин на приготвяне:
Изпечените на котлона чирози, удряме през гръбнака и обезкостяваме.Получените филета оставяме във вода и оцет 1-2 часа и ги отцеждаме.
Накъсваме рибките на ленти и ги заливаме със счукан чесън и олио. Салатата поръсваме с копър.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...