Продукти:
• 250 г пушена сьомга
• 250 г макарони
• 1 ябълка
• 1 връзка зелен лук
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. сметана
• сокът от 1 лимон
• 2-3 ч.л. ситно настърган хрян
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в голямо количество подсолена вода и ги отцеждаме. Нарязваме рибата на кубчета и я напръскваме с 2 с.л. лимонов сок. Обелваме ябълката и я нарязваме на тънки филийки, а лука нарязваме на дребни парченца.
Смесваме рибата, лука и ябълката и прибавяме изстиналите макарони. Разбиваме киселото мляко със сметаната и настъргания хрян. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и заливаме салатата с получения сос.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...