Продукти:
• 1,5 кг калмари
• 1 кг пресни картофи
• 2 връзки пресен лук
• 2 моркова
• 2-3 с.л. олио
• 1 ч.л. джинджифил
• 1 с.л. анасон
• 1 с.л. винен оцет
• 4 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме калмарите и ги нарязваме на тънки ивици. Изпържваме ги на силен огън в сгорещеното олио. Отцеждаме ги, като получения сок оставяме настрани.
Сваряваме картофите.Нарязваме ситно лука и морковите. Половината лук смесваме с оцета, олиото и солта.
Изпържваме останалия лук и морковите, заливаме ги със сока от калмарите и ги слагаме на огъня да кипнат. Добавяме подправките и калмарите и ги варим на слаб огън още 3 минути.
Разпределяме изстудените калмари заедно с получения сос по чиниите, отгоре поставяме кръгчета от горещите картофи и поръсваме с подкиселения лук.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...