Продукти: (за 4 порции)
• 1 средно голямо пиле
• 2 кг пиперки
• 5-6 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 4 домата
• 1 ч.ч. олио
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето, обезкостяваме го и го накъсваме на малки парчета. Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от дръжките и семената и ги нарязваме на парчета.
В сгорещената мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме обелените и настъргани домати. Пържим, докато доматите се сгъстят.
Прибавяме пилешкото месо, чушките и счукания с малко сол чесън. Задушаваме ястието на тих огън, докато остане на мазнина. Накрая поръсваме с черен и червен пипер.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...