Кулинарни рецепти » Пиле със зарзават

 Пиле със зарзават

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средно голямо пиле
• 2 кг пиперки
• 5-6 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 4 домата
• 1 ч.ч. олио
• червен и черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето, обезкостяваме го и го накъсваме на малки парчета. Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от дръжките и семената и ги нарязваме на парчета.

В сгорещената мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме обелените и настъргани домати. Пържим, докато доматите се сгъстят.

Прибавяме пилешкото месо, чушките и счукания с малко сол чесън. Задушаваме ястието на тих огън, докато остане на мазнина. Накрая поръсваме с черен и червен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало