Кулинарни рецепти » Задушени яребици

 Задушени яребици

Продукти: (за 4 порции)

• 2 яребици
• 60 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме яребиците на половинки. В отворена тенжера под налягане сгорещяваме маслото и запържваме в него яребиците заедно с лука, разрязан на четвъртинки.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме птиците 15 мин.

Отваряме тенджерата, прибавяме брашното, разбъркано със сметаната, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Затваряме я и отново я слагаме на огъня. Задушаваме 10 мин след като започне да съска.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало