Продукти: (за 4 порции)
• 2 бекаса
• 300 г арпаджик
• 250 г гъби
• 250 г дребни картофчета
• 60 г краве масло
• 5-6 с.л. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме бекасите отвън и отвътре, поръсваме с черен пипер и слагаме да се пекат като ги заливаме с олио.
Изчистваме арпаджика и го варим в подсолена вода почти до омекване. След това го отцеждаме и го изпържваме в половината от маслото.Изчистваме и нарязваме гъбите на ивички, след което ги задушаваме в останалото масло и ги посоляваме. Обелваме картофчетата и ги изпържваме цели. Смесваме трите гарнитури и ги поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Разрязваме опечените бекаси на по две половини и ги слагаме в чиния за сервиране. Между тях нареждаме гарнитурите и заливаме със соса от печенето.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...