Кулинарни рецепти » Бекаси на фурна

 Бекаси на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 2 бекаса
• 300 г арпаджик
• 250 г гъби
• 250 г дребни картофчета
• 60 г краве масло
• 5-6 с.л. олио
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме бекасите отвън и отвътре, поръсваме с черен пипер и слагаме да се пекат като ги заливаме с олио.

Изчистваме арпаджика и го варим в подсолена вода почти до омекване. След това го отцеждаме и го изпържваме в половината от маслото.Изчистваме и нарязваме гъбите на ивички, след което ги задушаваме в останалото масло и ги посоляваме. Обелваме картофчетата и ги изпържваме цели. Смесваме трите гарнитури и ги поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Разрязваме опечените бекаси на по две половини и ги слагаме в чиния за сервиране. Между тях нареждаме гарнитурите и заливаме със соса от печенето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало