Продукти: (за 4 порции)
• 2 бекаса
• 300 г арпаджик
• 250 г гъби
• 250 г дребни картофчета
• 60 г краве масло
• 5-6 с.л. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме бекасите отвън и отвътре, поръсваме с черен пипер и слагаме да се пекат като ги заливаме с олио.
Изчистваме арпаджика и го варим в подсолена вода почти до омекване. След това го отцеждаме и го изпържваме в половината от маслото.Изчистваме и нарязваме гъбите на ивички, след което ги задушаваме в останалото масло и ги посоляваме. Обелваме картофчетата и ги изпържваме цели. Смесваме трите гарнитури и ги поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Разрязваме опечените бекаси на по две половини и ги слагаме в чиния за сервиране. Между тях нареждаме гарнитурите и заливаме със соса от печенето.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...